Aannemer renovatiewerken gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend

Aannemer renovatiewerken: kosten en informatie

Een aannemer inschakelen voor je renovatiewerken? Daar krijg je geen spijt van! Je hoeft geen tijd te steken in het vinden van verschillende vakmannen, hebt niet tien verschillende contactpersonen en bovendien voorkomt een aannemer dat je budget te ver overschreden wordt. Op zoek naar een aannemer die jou kan helpen met jouw renovatie?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je de offertes van maximaal 5 bedrijven in je regio. Vergelijk op prijs en aanbod, en kies voor de beste aannemer!

Op deze pagina leggen we uit waarom het verstandig is een aannemer voor renovatiewerken in te schakelen en wat de aannemer precies doet. Ook geven we tips voor het vinden van de beste aannemer én vind je hier praktische bespaartips!Waarom een aannemer voor renovatiewerken inhuren?

Het inschakelen van een aannemer voor renovatiewerken is niet altijd verplicht. Wel heeft een aannemer belangrijke voordelen! Hij of zij heeft bijvoorbeeld ervaring met verschillende onderaannemers en kan helpen met het vinden van de beste vakmannen. Bovendien begeleidt hij de bouw en zorgt hij ervoor dat alles volgens planning loopt: jij hoeft dat niet meer te doen en dat bespaart behalve tijd ook vooral frustraties en zorgen!

De grootste voordelen van een aannemer op een rij:

  • Tijdens de renovatie is de aannemer jouw enige aanspreekpunt.
  • De aannemer houdt tijdens de verbouwing de kwaliteit, de planning en het budget in de gaten.
  • Hij heeft ervaring met bedrijven en onderaannemers, en kan helpen de beste vaklui in te schakelen.
  • De aannemer geeft je bovendien een persoonlijk advies als je twijfelt.
  • Een aannemer geeft je één duidelijk overzicht van de kosten, in plaats van allerlei losse offertes van verschillende vakmannen.

Aannemer renovatiewerken

Wat doet een aannemer bij renovatiewerken?

Een aannemer houdt zich met name bezig met (grote) renovatiewerken. Zoals het laten plaatsen van een aanbouw, een totaalrenovatie van je woning of zelfs het bouwen van een compleet nieuw huis! Tijdens de werken coördineert de aannemer het volledige project. Hij stuurt onderaannemers (zoals tegelzetters, elektriciens, installateurs of dakdekkers) aan en zorgt dat alle werkzaamheden in de juiste volgorde gebeuren.

De aannemer vormt bovendien het aanspreekpunt voor jou: heb jij vragen dan kan de aannemer hier antwoord op geven. Je hoeft zelf dus niet het contact te onderhouden met alle verschillende vaklui! Je kunt altijd contact opnemen met de aannemer voor een update, opmerkingen of zorgen. De aannemer is namelijk ook de persoon die aan het eind van de renovatie verantwoordelijk is voor het eindproduct. Hij houdt daarom tijdens de renovatie alle werken nauwkeurig in de gaten.

Mochten er problemen ontstaan of is iets niet van goede kwaliteit, dan zorgt hij ervoor dat dit direct wordt opgepakt, niet pas als de renovatiewerken al helemaal zijn afgerond! Zo ben jij verzekerd van de beste kwaliteit!

Nadat de renovatiewerken zijn afgerond, zorgt de aannemer voor een laatste controle: dit doet hij samen met de eventuele architect en met jou. Eventuele kleine aanpassingen worden nog gedaan voordat het bouwwerk officieel aan jou wordt overgedragen.

Wat kost een aannemer renovatiewerken?

De prijs van een aannemer ligt tussen de €30,- tot €50,- per uur. Natuurlijk zijn dit niet de enige kosten die je moet betalen, je hebt namelijk ook te maken met andere onderaannemers of vakmannen en de materiaalkosten. De totale kosten zijn dus afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren, de tijd die de aannemer nodig heeft en zijn uurtarief.

In de tabel hieronder zie je ook de prijzen van onderaannemers die je mogelijk aanneemt. Er zit flink wat prijsverschil in de tarieven en dat heeft te maken met het feit dat elke vakman zijn of haar eigen tarief bepaalt. Hoe complexer de klus en hoe meer ervaren de vaklui zijn, des te hoger de kosten.

Prijs aannemer en specialisten in 2024

Specialist Prijs per m²* Uurtarief*
Aannemer n.v.t. € 30 – € 50
Stukadoor €25,- tot €55,- €10,- tot €25,-
Timmerman €30,- tot €65,- n.v.t.
Tegelzetter €35,- tot €45,- €30,- tot €40,-
Schilder €35,- tot €45,- €40,- tot €45,-
Dakdekker €35,- tot €55,- n.v.t.
Glaszetter €40,- tot €50,- €45,- tot €75,-
Elektricien €40,- tot €75,- n.v.t.

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte kosten weten? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Op deze pagina lees je meer over de Vlaamse renovatiepremies.


Aannemer voor renovatiewerken? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken!


Hoe vind ik de beste aannemer voor mijn renovatie?

Er zijn heel veel verschillende aannemers te vinden: hoe kies je nou zeker weten de beste aannemer voor jouw renovatie? Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten. Kies je voor een algemene aannemer bijvoorbeeld, of ga je voor een aannemer die gespecialiseerd is in specifieke werkzaamheden? Een algemene aannemer kan bij jouw renovatie bijvoorbeeld heel behulpzaam zijn als je meerdere werken in één keer wilt laten uitvoeren. Maar kies je er specifiek voor om een dakopbouw te plaatsen dan is het juist fijn als je kiest voor een vakman met ervaring hierin.

Hieronder geven we een paar tips voor het kiezen van de juiste vakman. Hulp nodig? Geen probleem: vraag gratis offertes aan en kom snel in contact met verschillende aannemers in jouw regio.

1. Vraag naar referenties

Overweeg je een specifieke aannemer in te huren? Vraag eens naar referenties. Dit zijn eerdere klanten die hij heeft geholpen. Door bij hen te kijken naar de kwaliteit of te vragen naar de service, weet je zeker dat je te maken hebt met een echte vakman. Zo krijg je dus een duidelijk beeld van de kwaliteiten en de werkwijze. Eventueel kun je ook online op zoek gaan naar ervaringen.

2. Beroepsbekwaamheid

Een aannemer, zeker een algemene aannemer renovatie, moet beschikken over voldoende vakkennis in veel verschillende bouwwerken. De aannemer is namelijk verplicht om zich met al deze verschillende werkzaamheden in te schrijven in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Check daarom altijd of de vakman hierin te vinden is!

3. Is de aannemer erkend?

Wanneer je een aannemer totaalrenovatie inhuurt, dan is het wel zo’n fijn idee dat je kiest voor een vakman die weet waar hij het over heeft, en die over voldoende vakkennis beschikt. Check in dat geval altijd of de aannemer inderdaad erkend is. Erkenning is voor openbare werken niet verplicht, maar zorgt in veel gevallen wel voor iets meer zekerheid over de te verwachten kwaliteit.

4. Hoe is de financiële gezondheid van de aannemer?

Het zal je maar gebeuren: een aanbetaling doen voor een verbouwing en dat daarna blijkt dat de aannemer grote schulden heeft en failliet is: niet meer te bereiken en jij bent je geld kwijt. Om dit te voorkomen is het altijd slim om te controleren of een onderneming schulden heeft. Controleer dus altijd wat de financiële gezondheid van het bedrijf is voordat je iemand inschakelt.

Zijn er ook nadelen bij het inhuren van een aannemer?

Het inhuren van een aannemer verbouwingen kan dus veel opleveren. De vraag is dan vaak: zitten er ook nadelen aan het inhuren van een aannemer?

Het grootste nadeel zijn de kostenposten. Het inschakelen van een aannemer is niet voordelig en dat is de reden dat aannemers vooral ingeschakeld worden bij grote verbouwingen. Daar staat echter tegenover, dat je de kosten van een aannemer ook weer terugverdient. Door de hogere kwaliteit is je woning meer geld waard. Bovendien worden kleine problemen tijdens de bouw direct hersteld. Dit is een stuk makkelijker én beter dan na de renovatiewerken herstellen. Hierdoor bespaar je op de lange termijn veel reparatiekosten.

Op zoek naar een aannemer voor een renovatie?

Vind eenvoudig en snel een aannemer in jouw regio en bespaar tot wel 40%!

Bespaartips: zo kun je besparen op de kosten van een aannemer renovatiewerken

Op zoek naar een algemene aannemer in jouw regio en ben je geschrokken van de prijzen? Geen zorgen, er zijn namelijk verschillende manieren waarmee je de kostprijs zo laag mogelijk houdt. Hieronder geven we je een paar praktische tips die je direct kan toepassen. Zo ben je verzekerd van een eerlijke prijs. Hulp nodig met het vinden van een aannemer voor je renovatiewerken? Vraag dan snel gratis offertes aan!

Neem een aannemer uit de buurt

Het is altijd verstandig om te kiezen voor een aannemer in je eigen regio. Waarom? De meeste aannemers brengen namelijk voorrijkosten in rekening. De hoogte van deze voorrijkosten hangt samen met de afstand tussen het bedrijf en je woning. Wil je de voorrijkosten zo laag mogelijk houden, dan is het belangrijk dat de vakman niet te ver hoeft te rijden naar je woning. Schakel altijd een aannemer in de regio in!

Doe zelf voorbereidend werk

Ben je een handige klusser en zijn er werkzaamheden die je zelf kunt doen? Bijvoorbeeld het verleggen van de leidingen of het slopen van je oude keuken? Zo bespaar je op de kosten! Schakel een vakman in voor de werkzaamheden die je zelf niet kunt doen, maar ga zelf ook aan de slag!

Vergelijk offertes

Vergelijk altijd de prijzen van meerdere aannemers in jouw regio. Elke aannemer hanteert namelijk een eigen prijs. Door te kiezen voor de vakman met het beste aanbod, bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! Dat wil jij toch ook? Vergelijk niet alleen op prijs, maar ook op aanbod en voorwaarden. Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs!

Aannemer renovatiewerken offertes

Aannemer renovatiewerken nodig? Vergelijk gratis offertes!

Ga je binnenkort renoveren en wil je dit liever niet zelf allemaal organiseren? Neem dan een aannemer voor je renovatie in de hand! Een aannemer coördineert het gehele project en neemt zo veel zorgen uit handen. Jij hebt gedurende de renovatiewerken slechts één aanspreekpunt en zo bespaar je jezelf onnodig veel stress. Weten wat een aannemer voor jou renovatie kan betekenen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk tot 5 offertes ontvangt, van aannemers in jouw regio. Vergelijk het aanbod en kies de aannemer met de beste prijs! Op deze manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. En geen zorgen, want je aanvraag is vrijblijvend en gratis: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken