Wat kost een dakrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis - Vrijblijvend
Home » Dakrenovatie

Dakrenovatie is een essentieel onderdeel van het onderhoud van je huis. Het dak beschermt je tegen de elementen en zorgt ervoor dat je veilig en droog blijft. Maar wat kost een dakrenovatie eigenlijk? Je moet gemiddeld uitgaan van €50,- tot €175,- per m².

Op deze pagina gaan we dieper in op de factoren die de prijs van dakrenovatie bepalen en geven we je tips over hoe je kunt besparen op de kosten.

Dakrenovatie prijs

Soort dakrenovatie Gemiddelde prijs per vierkante meter*
Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe plaatsen Vanaf €50,-
Oude dakbedekking verwijderen en isolatie en nieuwe dakbedekking plaatsen Vanaf €75,-
Nieuwe dakbedekking plaatsen en onderdak vervangen Vanaf €100,-
Een volledig nieuw dak Vanaf €175,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Welke factoren bepalen de prijs van dakrenovatie?

Voordat we in de details duiken, is het belangrijk om te begrijpen welke factoren de prijs van een dakrenovatie beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:

1. Soort dakrenovatie

Het soort dakrenovatie dat je nodig hebt, heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs. Hier zijn de verschillende soorten dakrenovaties en de gemiddelde prijs per vierkante meter:

 • Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe plaatsen: vanaf €50,- per m²
 • Oude dakbedekking verwijderen en isolatie en nieuwe dakbedekking plaatsen: vanaf €75,- per m²
 • Nieuwe dakbedekking plaatsen en onderdak vervangen: vanaf €100,- per m²
 • Een volledig nieuw dak: vanaf €175,- per m²

De keuze voor het type dakrenovatie hangt af van de huidige staat van je dak en je specifieke behoeften.

2. Type dak

Het type dak dat je hebt, speelt ook een belangrijke rol bij de prijsbepaling. Hellende daken zijn vaak ingewikkelder en arbeidsintensiever om te renoveren dan platte daken. Daarom kan het renoveren van een hellend dak duurder zijn.

3. Materiaalkeuze

Het materiaal dat je kiest voor je nieuwe dakbedekking heeft invloed op de prijs. Er zijn verschillende opties beschikbaar, van traditionele dakpannen tot moderne dakbedekking zoals EPDM. De keuze van materiaal hangt af van je budget en esthetische voorkeuren.

4. Isolatie

Isolatie is een belangrijk aspect van dakrenovatie, vooral als je energie wilt besparen. Het toevoegen van isolatie kan de kosten verhogen, maar het kan op lange termijn ook zorgen voor besparingen op energierekeningen.

5. Dakaccessoires

Dakrenovatie kan ook het vervangen of toevoegen van accessoires omvatten, zoals dakgoten, dakramen of schoorstenen. Deze extra’s kunnen de prijs verhogen, maar ze dragen bij aan de functionaliteit en esthetiek van je dak.

6. Werkomvang

De omvang van het werk is een duidelijke factor in de prijs van dakrenovatie. Een klein dak renovatieproject zal doorgaans minder kosten dan een grootschalige renovatie. Op deze website staat meer over de kosten van een dakwerker.


Dak renoveren en besparen op de prijs?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Hoe kun je besparen op de kosten?

Nu je de belangrijkste factoren begrijpt die de prijs van dakrenovatie bepalen, laten we eens kijken naar manieren om kosten te besparen.

 • Onderhoud je dak: regelmatig onderhoud van je dak kan dure reparaties en renovaties voorkomen. Houd je dak schoon en repareer kleine schade zo snel mogelijk om grotere problemen te voorkomen.
 • Kies voor duurzame materialen: hoewel duurzamere materialen initieel duurder kunnen zijn, kunnen ze op lange termijn kostenbesparingen opleveren. Ze hebben over het algemeen een langere levensduur en vereisen minder onderhoud.
 • Doe zelf kleinere klussen: als je handig bent, kun je overwegen om kleinere klussen zelf uit te voeren, zoals het vervangen van dakgoten of het repareren van kleine scheuren. Dit kan geld besparen op arbeidskosten.
 • Kies het juiste seizoen: het seizoen waarin je dakrenovatie plant, kan van invloed zijn op de prijs. Sommige aannemers bieden kortingstarieven tijdens het laagseizoen, wanneer er minder vraag is naar dakrenovaties.

Een plat dak renoveren

Nu we de algemene factoren en kostenbesparende tips hebben besproken, laten we ons richten op specifieke aspecten van dakrenovatie, te beginnen met platte daken.

Platte daken hebben hun eigen unieke uitdagingen en vereisten als het gaat om renovatie.

Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 • Dakbedekkingsmateriaal: de keuze van dakbedekkingsmateriaal is van cruciaal belang bij platte daken. EPDM, bitumen en pvc zijn enkele van de meest voorkomende materialen voor platte daken. De prijs varieert afhankelijk van het gekozen materiaal.
 • Isolatie: omdat platte daken de neiging hebben om minder isolatie te hebben dan hellende daken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan isolatie tijdens de renovatie. Verbeterde isolatie kan helpen bij het reguleren van de temperatuur in je huis en kan uiteindelijk energie besparen.
 • Waterdichtheid: een van de grootste zorgen bij platte daken is waterdichtheid. Het dak moet perfect waterdicht zijn om lekkages te voorkomen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen, maar het is essentieel voor de duurzaamheid van je dak.
 • Onderhoud: platte daken vereisen doorgaans meer regelmatig onderhoud dan hellende daken. Dit is een belangrijk aandachtspunt als je de kosten van dakrenovatie beheersbaar wilt houden.

Een hellend dak renoveren

Als je een hellend dak hebt, zijn er specifieke overwegingen en uitdagingen waar je rekening mee moet houden tijdens de renovatie. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Dakpannen of leien: hellende daken worden vaak bedekt met dakpannen of leien. Het vervangen of herstellen van deze materialen kan een aanzienlijke kost met zich meebrengen, afhankelijk van het type materiaal dat je kiest.
 • Dakconstructie: de constructie van het hellende dak is van groot belang. Als er structurele problemen zijn, moeten deze worden aangepakt tijdens de renovatie. Dit kan de kosten verhogen, maar het is noodzakelijk voor de stabiliteit van je dak.
 • Ventilatie: hellende daken vereisen goede ventilatie om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen. Het installeren van het juiste ventilatiesysteem kan extra kosten met zich meebrengen.
 • Onderhoud: hoewel hellende daken over het algemeen minder onderhoud vereisen dan platte daken, is regelmatige inspectie en onderhoud nog steeds belangrijk om de levensduur van je dak te verlengen.

dakrenovatie prijs

Besparen op een dakrenovatie? Ontvang gratis offertes en bespaar!

Overweeg je een dakrenovatie? Dan is het slim om een gespecialiseerde dakdekker in te schakelen. Een vakman begeleidt je vanaf het allereerste ontwerp tot de uiteindelijke installatie van het dak. Hierdoor bespaar je niet alleen waardevolle tijd, maar ben je ook verzekerd van een eindresultaat dat volledig voldoet aan jouw wensen!

Begin nu met jouw gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je zo snel mogelijk enkele offertes op maat. Je kiest zelf voor het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken