Vind de beste aannemer voor renovatiewerken in Melsele

Kom gemakkelijk en snel in contact met renovatiewerken experts uit Melsele en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.

Gratis & vrijblijvend

Renovatiewerken experts Melsele

Top 15 renovatiewerken experts in Melsele

Compleet overzicht van alle renovatiewerken experts in Melsele en omgeving

Nu gratis vergelijken! Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

In Melsele zijn 15 renovatiewerken experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle renovatiebedrijven uit Melsele. Ieder renovatiebedrijf heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Vind eenvoudig een vakman voor jouw renovatiewerken.

Renovatiebedrijf Melsele gezocht?

Op Renovatiewerkengids.be vind je altijd een geschikt renovatiebedrijf voor jouw renovatiewerken. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk renovatiebedrijven uit regio Melsele.

Over Melsele

Melsele is een plaats in de provincie Oost-Vlaanderen en telt in totaal 10576 inwoners, verdeeld over 4334 huishoudens. Per 867 huishoudens is er 1 renovatiebedrijf beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 15 renovatiewerken experts in Melsele en omgeving

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!


renovatiewerken

Vind een aannemer voor renovatiewerken in Melsele!

Renovatiewerken in Melsele verhogen je wooncomfort en zorgen ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet. Hierdoor stijgt je woning zelfs in waarde! Schakel je een aannemer of renovatiebedrijf in voor je renovatie dan ben je bovendien verzekerd van de beste kwaliteit. Wil jij je woning laten renoveren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je tot 4 offertes van aannemers in jouw regio. Kies het aannemersbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Benieuwd welke renovatiewerken je kunt uitbesteden aan een renovatiebedrijf? Hieronder lees je over de verschillende verbouwingswerken en bijbehorende kosten. Ook geven we je tips voor het selecteren van een bedrijf én lees je hoe je bespaart op de kostprijs!

Wat zijn renovatiewerken?

Wanneer we spreken over renovatiewerken in Melsele, dan gaat het om het verbeteren van één of meerdere onderdelen van je huis. Dit kan van alles zijn: van de keuken of badkamer tot aan een zolder- of dakrenovatie. Door te renoveren verander je het uiterlijk van de ruimte, verhoog je de kwaliteit en het gebruikersgemak én zorg je uiteindelijk voor een waardevermeerdering van je huis.

Doorgaans is een renovatie een stuk voordeliger dan het kopen van nieuwe onderdelen. Bovendien zijn de verbouwingswerken vaak ook sneller uitgevoerd. Wil je grote onderdelen van het huis in één keer aanpassen, dan noemen we dat ook wel een totaalrenovatie.

Renovatiebedrijf inschakelen: de voordelen!

Overweeg jij je huis te renoveren? Kijk dan eens of het inschakelen van een renovatiebedrijf Melsele past binnen je budget: dit heeft namelijk grote voordelen. Met de hulp van een vakman krijg je een persoonlijk advies en ben je bovendien verzekerd van het mooiste eindresultaat.

De grootste voordelen op een rij:

 • Je bent verzekerd van de hoogste kwaliteit!
 • Met een renovatiebedrijf zijn de werken zo snel mogelijk afgerond.
 • Veel renovatie experts bieden garantie op het geleverde werk én de materialen.
 • Je krijgt een persoonlijk en professioneel advies.

Wat kost een renovatie?

Wat kosten renovatiewerken ongeveer? Het antwoord op deze vraag is helemaal afhankelijk van de specifieke verbouwingswerken. Voor een keukenrenovatie liggen de renovatiekosten rond de €900,- tot €2.000,-. Kies je voor een badkamerrenovatie, houd dan rekening met prijzen tussen de €3.500,- tot €10.000,-.

Natuurlijk kun je een huis ook eenvoudig renoveren zonder te veel geld uit te geven. Schilderwerk kost bijvoorbeeld slechts €15,- tot €20,- per m² en het aanbrengen van isolatie kost je ongeveer €13,- tot €140,- per m². Het voordeel daarvan is dat je de investering weer terugverdient met de besparing op je energiekosten! In de tabel vind je ook gemiddelde prijzen van andere renovatiewerken.

Renovatiewerken: kostprijs 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Keukenrenovatie €900,- tot €2.000,- Gemiddelde keukenrenovatie
Badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,- Badkamer tot 10 m²
Zolderrenovatie €11.000,- Incl. dakkkapel
Gevelrenovatie €42,- per m² Vervangen voegwerk en herstellingen
Dakrenovatie €16.000,- Renoveren dak 70 m² incl. nieuwe dakpannen
Vernieuwen elektra €8.500,- Geheel nieuwe elektra
Nieuwe waterleidingen €4.250,- Nieuw sanitair en waterleidingen
Verwarming €10.000,- 6 radiatoren en CV
Isoleren €13,- tot €140,- per m² Afhankelijk isolatiemethode & -materiaal
Pleisterwerken €25,- per m² Gemiddelde prijs
Gyprocwerken €25,- tot €35,- per m² Voorzetwand
€50,- tot €75,- per m² Plafond
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m² Gemiddelde prijs
Metselwerken €100,- per m² Gemiddelde prijs
Afbraakwerken €7,- tot €55,- per m² Prijs is afhankelijk van opdracht
Nieuwe ramen €500,- per m² Incl. glas

*Let op: dit zijn richtprijzen van renovatiebedrijven Melsele incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen!


Renovatiebedrijf inschakelen?

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van renovatie.

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Renovatiekosten zijn heel erg afhankelijk van de specifieke werken, de materiaalkeuze en de arbeidskosten.

Deze en andere factoren vind je hieronder:

 • De arbeidskosten: renovatiebedrijven in Melsele bepalen zelf hun eigen tarief. De prijzen kunnen dus per bedrijf enorm verschillen. Met het vergelijken van meerdere prijsopgaves ben je altijd verzekerd van het beste aanbod.
 • De specifieke verbouwingswerken: een totaalrenovatie is uiteraard een stuk duurder dan het schilderen van je living. De specifieke renovatiewerken beïnvloeden voor een groot deel de kostprijs.
 • Materiaalkeuze: je hebt bij je renovatie de keuze uit verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende isolatiematerialen bij het isoleren van je dak, gevel of vloer. Of aan een houten of kunststof keuken. Met de keuzes voor het materiaal bepaal je zelf voor een deel de kosten.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten: deze verschillen per aannemer. Als het mogelijk is om zelf puin af te voeren is dit vaak goedkoper.

De kosten voor de verschillende verbouwingswerken verschillen ook. Voor een stukadoor betaal je gemiddeld €25,- tot €55,- per m² terwijl een schilder gemiddeld €35,- tot €55,- per m² kost. Hieronder vind je de tarieven van verschillende specialisten.

Tarieven specialisten

Specialist Prijs per m²* Uurtarief*
Stukadoor €25,- tot €55,- €10,- tot €25,-
Timmerman €30,- tot €65,- n.v.t.
Tegelzetter €35,- tot €45,- €30,- tot €40,-
Schilder €35,- tot €45,- €40,- tot €45,-
Dakdekker €35,- tot €55,- n.v.t.
Glaszetter €40,- tot €50,- €45,- tot €75,-
Elektricien €40,- tot €75,- n.v.t.

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven.

Bij het uitvoeren van renovatiewerken in Melsele heb je mogelijk recht op een mooie premie! De overkoepelende renovatiepremie is aan te vragen voor veel verschillende werken. Daarnaast kunnen 65-plussers een aanpassingspremie aanvragen als zij hun huis vanwege hun leeftijd noodzakelijk moeten aanpassen.

 

renovatiewerken factoren

Goedkope renovatie maar toch profiteren van de hoogste kwaliteit?

Vind snel en eenvoudig een aannemer in jouw regio en bespaar tot 40%!

Wat doet een renovatiebedrijf?

De werkzaamheden van een renovatiebedrijf zijn heel breed. Je kunt een bedrijf dus inhuren voor een complete woningrenovatie, of voor enkele specifieke verbouwingswerken. Denk bijvoorbeeld aan het renoveren van je keuken, badkamer of toilet, maar ook aan een trap- of zolderrenovatie.

Een aantal veelvoorkomende werken zijn:

 • Badkamerrenovatie
 • Keukenrenovatie
 • Gevelrenovatie
 • Traprenovatie
 • Isolatiewerken
 • Ramen vervangen
 • Schilder- of stucwerken

Schakel je een aannemer in voor je renovatie, dan werkt deze vaak met meerdere onderaannemers om je huis volledig te renoveren. Elke aannemer is gespecialiseerd in een bepaald onderdeel, waardoor je verzekerd bent van topkwaliteit. Aannemer inschakelen voor renovatieweren? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

totaalrenovatie

Totaalrenovatie Melsele

Heb je een oud huis gekocht en wil je deze volledig aanpassen? Of is je huidige woning niet naar je smaak en wil je het liefst alles in één keer verbeteren? Kies dan voor een totaalrenovatie in Melsele. Dit houdt in dat je verschillende (of zelfs alle) onderdelen van je huis in één keer renoveert.

Wat is het voordeel hiervan?

Een groot voordeel is dat je maar één verbouwing hebt: je hebt dus minder vaak last van ‘overlast’ tijdens werkzaamheden. Daar komt bij dat een aannemer bij een totaalrenovatie vaak een korting aanbiedt. Door alle verbouwingswerken in één keer uit te besteden, daalt de prijs per vierkante meter. Je bent dus goedkoper uit dan wanneer je alle renovatiewerken zou verspreiden over meerdere jaren.

Met een totaalrenovatie verhoog jij de waarde van je woning, verhoogt jouw wooncomfort enorm en heb je bovendien zelf invloed op de uitstraling van het huis.

Wat kost een totaalrenovatie

De prijs van je totaalrenovatie is helemaal afhankelijk van de exacte renovatiewerken en materialen die je gebruikt. Gemiddeld kun je rekening houden met €750,- tot €1.500,- per m². Dat is nog altijd goedkoper dan wanneer je de verschillende werken over meerdere jaren zou verspreiden.

Ben je benieuwd wat de prijs van jouw totaalrenovatie zou zijn? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Algemene renovatiewerken Melsele

Wanneer we het hebben over algemene renovatiewerken die in Melsele vaak worden uitgevoerd, dan gaat het om de meest standaard werken die een grote invloed hebben op het woongenot.

Onder algemene renovatiewerken vallen deze renovaties:

 • Keukenrenovatie: er zijn verschillende opties, zoals het vervangen het keukenblad, het vernieuwen van de keukenapparatuur of het renoveren van keukenkastjes en -frontjes. Dit geeft de keuken een vernieuwd uiterlijk én maakt koken in de toekomst een stuk leuker. Dit kost gemiddeld €900,- tot €2.000,-.
 • Badkamerrenovatie: je kunt de badkamertegels vervangen, nieuw sanitair plaatsen of zelfs de indeling omgooien! Met een badkamerrenovatie realiseer jij de badkamer van je dromen. De prijzen variëren van gemiddeld €3.500,- tot €10.000,-.
 • Dakrenovatie: meestal gaat het om het vervangen van de dakbedekking, maar het kan ook gaan om het vernieuwen van de dakconstructie of het plaatsen van een nieuw dakraam of zelfs een dakkapel. De kostprijs van een complete dakrenovatie ligt rond de €16.000,-.
 • Gevelrenovatie: door kapotte gevelstenen te vervangen, voegwerk te vernieuwen of zelfs het plaatsen van gevelbekleding krijgt de buitenkant van je woning een compleet vernieuwde uitstraling! Hiervoor betaal je gemiddeld €42,- per m².
 • Zolderrenovatie: hierbij gaat het meestal om het aftimmeren van de zolder. Dus denk aan het plaatsen van wandschotten, het optrekken van een tussenmuur om meerdere kamers te realiseren en eventueel het plaatsen van een dakraam of dakkapel voor extra lichtinval. De prijzen voor een complete zolderrenovatie liggen rond de €11.000,-.

Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40% op algemene renovatiewerken!

algemene renovatiewerken

Kleine renovatiewerken Melsele

Natuurlijk hoef je niet grof geld uit te geven aan een grote renovatie om de uitstraling van je woning te verbeteren. Er zijn ook verschillende kleine renovatiewerken die toch een grote invloed hebben op de sfeer van je woning.

Denk bij kleine renovatiewerken in Melsele bijvoorbeeld aan:

 • Elektriciteitswerken: het plaatsen van nieuwe stopcontacten, het aansluiten van (tuin)verlichting of het vernieuwen van de elektra in huis. Met elektriciteitswerken zorg jij ervoor dat je elektriciteitskast van goede kwaliteit is. De kosten voor het vernieuwen van elektra liggen rond de €8.500,-.
 • Metselwerken: experts kunnen een tuinomheining voor je metselen, een brievenbus of zelfs een garage. Je kunt ze ook inhuren om kapot metselwerk te herstellen! Houd rekening met prijzen rond de €100,- per m².
 • Voegwerken: door de voegen te renoveren geef je het uiterlijk van je huis een boost. Je hebt de keuze uit een standaard voeg, zoals de schaduwvoeg, of een luxe voeg, zoals de knip- of snijvoeg. De kosten variëren van €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van het soort voeg.
 • Isolatiewerken: je kunt je huis op verschillende manieren isoleren. Onder meer via het dak, de gevel of de vloer. Dit verhoogt het wooncomfort en verlaagt je energierekening. Dit kost ongeveer €13,- tot €140,- per m².
 • Afbraakwerken: denk hierbij aan het slopen van een badkamer, het weghalen van een tuinhuis of het afbreken van een garage. Afbraakwerken vinden zowel binnen als buiten huis plaats. De kostprijs ligt rond de €7,- tot €55,- per m².
 • Bezettingswerken: dit is een egale afwerking voor je wanden en plafonds. Je kunt er ook voor kiezen om je gevel te bezetten.
 • Gyprocwerken: dit wordt veel gebruikt bij de binnenafwerking van huizen. Gyprocwerken worden vaak ingezet voor het optrekken van tussenwandjes of een voorzetwand. Het wordt ook gebruikt om plafonds te verlagen. De kosten voor een voorzetwand liggen rond de €25,- tot €35,- per m². Voor een plafond betaal je gemiddeld €50,- tot €75,- per m².
 • Schilderwerken: je kunt een aannemer ook inschakelen om je living, hal of slaapkamer te verven. Dit heeft een groot effect op je woongenot. Hiervoor betaal je gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Gratis - Vrijblijvend

Renovatiebedrijf Melsele inschakelen: waarop letten?

Wil je een aannemer inhuren voor een renovatie? Bij het selecteren van een renovatiebedrijf Melsele zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Omdat de prijzen van verschillende bedrijven zo veel verschillen raden we je sowieso aan om meerdere aannemer offertes te vergelijken: zo ben je verzekerd van de beste prijs.

Hieronder lees je waar je precies op moet letten bij het inschakelen van een aannemer. Zoek je nog een aannemersbedrijf? Start dan nu je gratis offerteaanvraag!

1. Algemeen of gespecialiseerd renovatiebedrijf?

Er zijn heel veel verschillende renovatiebedrijven met verschillende specialisaties. Kies jij voor een algemeen renovatiebedrijf of schakel je liever een gespecialiseerde aannemer in? Dit ligt helemaal aan jouw persoonlijke voorkeuren. Als je alleen een badkamer wilt renoveren dan is het slim om te kiezen voor een specialist die hierin ervaren is. Terwijl een algemeen renovatiebedrijf weer beter van pas komt als je een totaalrenovatie uitvoert: in dat geval hoef je namelijk maar één bedrijf in te schakelen in plaats van meerdere specialisten.

2. Controleer de totaalprijs

Als je de offertes ontvangt, dan raden we je aan om de totaalprijs te controleren. Waar is deze op gebaseerd? Gaat het om een uurprijs of een prijs per vierkante meter? En zijn er ook nog bijkomende kosten? Verschillende specialisten berekenen hun prijs op verschillende manieren. Het kan dus maar zo dat een vakman die heel goedkoop lijkt, uiteindelijk veel duurder is dan expert met een hogere kostprijs.

renovatiewerken aandachtspunten renovatiebedrijf

3. Lees de garantievoorwaarden

Een scherpe prijs is heel fijn, maar een goede garantie is misschien wel minstens zo belangrijk! Wat gebeurt er als je nieuwe dakbedekking bij de eerste storm ineens blijkt te lekken? Moet je de kosten dan zelf dekken of komt de vakman bij je langs om dit kosteloos te herstellen?

Vraag jezelf af wat jij belangrijk vindt en wat voor garantievoorwaarden je belangrijk vindt. Deze verschillen per bedrijf, dus neem ze bij het vergelijken van offertes altijd even door!

4. Kies een renovatiebedrijf uit de regio

Kies je een aannemer voor je renovatiewerken in Melsele, dan is het altijd slim om te kiezen voor een vakman bij jou in de buurt.

Dit heeft twee belangrijke voordelen:

 • Een vakman heeft in zijn eigen regio een bepaalde reputatie hoog te houden. Hierdoor ben je uiteraard verzekerd van de hoogste kwaliteit en de beste garantievoorwaarden.
 • Een bijkomend voordeel is dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Dat komt omdat de vakman niet ver hoeft te rijden.

Besparen op de renovatiekosten?

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Besparen op renovatiewerken? Handige tips!

Zo bespaar jij op de kosten van de renovatie.

 • Kies voor een aannemer bij jou in de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten!
 • Gebruik goedkope materialen bij je renovatie, zodat je zo goedkoop mogelijk uit bent.
 • Vraag een premie aan, zodat je een deel van de kosten weer terugkrijgt.
 • Is je huis ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief!
 • Vraag je buren of zij ook willen renoveren: schakel samen één renovatiebedrijf in en regel een mooie kwantumkorting.
 • Vergelijk meerdere aannemers voor je renovatiewerken, en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot wel 40% op de kostprijs!
 

Renovatiepremie 2024: mogelijkheden

Met een renovatiepremie krijg je een deel van je investering weer terug. Een populaire premie in België is de overkoepelende renovatiepremie. Je krijgt 20% of 30% van je investering weer terug als je een huis van minimaal 30 jaar oud renoveert. Hoeveel je precies krijgt hangt af van je inkomen. Daarnaast is er ook de aanpassingspremie voor 65-plussers, die hun huis noodgedwongen moeten aanpassen. Op vlaanderen.be lees je meer over deze mogelijkheden.

Daarnaast zijn er gemeentes en provincies die een plaatselijke premie aanbieden. De hoogte en voorwaarden hiervan verschillen uiteraard per locatie. Op premiezoeker.be check je gemakkelijk welke premie jij voor je renovatiewerken kunt aanvragen.

Btw op renovatiewerken: 6%, 9% of 21%?

Als je huis ouder is dan 10 jaar, dan betaal je slechts 6% btw over de renovatiewerken die je uitvoert. Natuurlijk zitten hier voorwaarden aan. Zo moet het gaan om een privéwoning, niet om een bedrijfspand. Werk je vanuit huis? In dat geval mag je maximaal 30% van het oppervlak gebruiken om je beroep uit te oefenen.

Meer weten? Op belgium.be lees je precies voor welke werkzaamheden je profiteert van een verlaagd btw-tarief!

renovatiewerken renovatiespecialist

Aannemer renovatie Melsele gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Met de hulp van een aannemer of renovatiebedrijf weet je zeker dat jouw renovatiewerken snel en vakkundig uitgevoerd worden. Je bent verzekerd van topkwaliteit en krijgt een mooie garantie op de werkzaamheden.

Op zoek naar een aannemer voor je renovatie in Melsele? Vergelijk gratis offertes en kies zo voor de vakman met het beste aanbod. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van specialisten in jouw regio. Deze aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken!