Vind de beste aannemer voor renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver

Kom gemakkelijk en snel in contact met renovatiewerken experts uit Sint-Katelijne-Waver en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten.

Gratis & vrijblijvend

Renovatiewerken experts Sint-Katelijne-Waver

Top 16 renovatiewerken experts in Sint-Katelijne-Waver

Compleet overzicht van alle renovatiewerken experts in Sint-Katelijne-Waver

Nu gratis vergelijken! Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken!

In Sint-Katelijne-Waver zijn 16 renovatiewerken experts beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle renovatiebedrijven uit Sint-Katelijne-Waver. Ieder renovatiebedrijf heeft een eigen profiel met bedrijfsinformatie als adresgegevens, contactgegevens en registraties. Vind eenvoudig een vakman voor jouw renovatiewerken.

Renovatiebedrijf Sint-Katelijne-Waver gezocht?

Op Renovatiewerkengids.be vind je altijd een geschikt renovatiebedrijf voor jouw renovatiewerken. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Start nu je gratis offerteaanvraag en vergelijk renovatiebedrijven uit regio Sint-Katelijne-Waver.

Over Sint-Katelijne-Waver

Sint-Katelijne-Waver is een plaats in de provincie Antwerpen en telt in totaal 20870 inwoners, verdeeld over 8643 huishoudens. Per 540 huishoudens is er 1 renovatiebedrijf beschikbaar.

Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Overzicht van de top 16 renovatiewerken experts in Sint-Katelijne-Waver

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!


renovatiewerken

Vind een aannemer voor renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver!

Renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver hebben een grote invloed op je woongenot en -comfort, verhogen de waarde van je huis en verbeteren de kwaliteit! Zelfs relatief kleine renovaties hebben een grote invloed. Schakel zeker een aannemer in zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit!

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvang je tot wel 4 offertes van renovatiespecialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen.

Benieuwd welke renovatiewerken je kunt uitbesteden aan een renovatiebedrijf? Op deze pagina lees je over de verschillende werken, krijg je informatie over de kosten en lees je waar je op moet letten bij het selecteren van een aannemersbedrijf.

Wat zijn renovatiewerken?

Renovatiewerken zijn kleine of grote aanpassingen aan je woning, om de kwaliteit, de uitstraling of het gemak te vergroten. Er zijn heel veel verschillende verbouwingswerken die je zou kunnen uitvoeren. Renoveer je badkamer om een ruimte te creëren waarin je ’s ochtends echt helemaal tot rust komt. Of verbouw de keuken zodat je eindelijk een mooie én praktische ruimte hebt waarin je al je kookkunsten kunt verbeteren.

Toch zijn dit zeker niet de enige opties!

Er zijn ook veel noodzakelijke renovatiewerken die worden uitgevoerd, zoals het vervangen van je dakbedekking, het renoveren van je gevel en het vernieuwen van de elektra in huis. Kies je ervoor om heel veel verschillende renovaties in en rond je woning in één keer uit te voeren, dan noemen we dit een totaalrenovatie.

Renovatiebedrijf inschakelen: de voordelen!

Bij het renoveren van je huis is het slim om een renovatiebedrijf in Sint-Katelijne-Waver in te schakelen. Zo krijg je een persoonlijk advies en kom je uiteindelijk tot een resultaat dat aan al je wensen voldoet.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een renovatiebedrijf is ervaren in verschillende verbouwingswerken en kan alle renovaties in één keer uitvoeren.
 • Je krijgt een persoonlijk advies met betrekking tot materiaal, indeling en andere praktische zaken.
 • De experts voeren jouw renovatie zo snel en vakkundig mogelijk uit.
 • Zo ben je bovendien verzekerd van het mooiste eindresultaat!

Wat kost een renovatie?

Renovatiebedrijven in Sint-Katelijne-Waver hanteren hun eigen prijzen, waardoor de kosten voor een specifieke renovatie verschilt. We kunnen je wel een indicatie geven van de gemiddelde kostprijs. Zo wordt een keukenrenovatie uitgevoerd van ongeveer €900,- tot €2.000,-. Wil je de gevel renoveren? Dit kost ongeveer €42,- per m². En voor het renoveren van de badkamer betaal je gemiddeld €3.500,- tot €10.000,-.

Al deze prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van de specifieke werkzaamheden én de materialen die je kiest.

Wil jij je huis isoleren, dan variëren de prijzen van €13,- tot €140,- per m². Metselwerken kosten ongeveer €100,- per m² en voor het schilderen van je woning betaal je ongeveer €15,- tot €140,- per m².

Renovatiewerken: kostprijs 2024

Renovatiewerken Gemiddelde prijs* Omschrijving
Keukenrenovatie €900,- tot €2.000,- Gemiddelde keukenrenovatie
Badkamerrenovatie €3.500,- tot €10.000,- Badkamer tot 10 m²
Zolderrenovatie €11.000,- Incl. dakkkapel
Gevelrenovatie €42,- per m² Vervangen voegwerk en herstellingen
Dakrenovatie €16.000,- Renoveren dak 70 m² incl. nieuwe dakpannen
Vernieuwen elektra €8.500,- Geheel nieuwe elektra
Nieuwe waterleidingen €4.250,- Nieuw sanitair en waterleidingen
Verwarming €10.000,- 6 radiatoren en CV
Isoleren €13,- tot €140,- per m² Afhankelijk isolatiemethode & -materiaal
Pleisterwerken €25,- per m² Gemiddelde prijs
Gyprocwerken €25,- tot €35,- per m² Voorzetwand
€50,- tot €75,- per m² Plafond
Schilderwerken €15,- tot €20,- per m² Gemiddelde prijs
Metselwerken €100,- per m² Gemiddelde prijs
Afbraakwerken €7,- tot €55,- per m² Prijs is afhankelijk van opdracht
Nieuwe ramen €500,- per m² Incl. glas

*Let op: dit zijn richtprijzen van renovatiebedrijven Sint-Katelijne-Waver incl. btw. Vraag gratis offertes aan om te besparen!


Renovatiebedrijf inschakelen voor renovatie?c

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten van renovatie.

Gratis - Vrijblijvend

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Er zijn verschillende factoren die de totaalprijs van jouw renovatiewerken beïnvloeden:

 • De specifieke werkzaamheden: de daadwerkelijke verbouwingswerken die je laat uitvoeren spelen misschien wel de grootste rol. Laat jij je ramen bijvoorbeeld opnieuw schilderen dan ben je goedkoper uit dan wanneer je de ramen vervangt. En zo zijn schilderwerken weer goedkoper dan pleisterwerken. Vraag jezelf dus eerst af welke klussen je graag uitgevoerd wilt hebben.
 • De arbeidskosten: elke renovatie expert bepaalt zijn of haar eigen tarieven. Dit heeft onder meer te maken met ervaring en specialisme. Door de prijzen van meerdere experts te vergelijken vind je gemakkelijk de vakman met het beste aanbod!
 • Het gebruikte materiaal: de materiaalkosten zijn een groot deel van de totaalprijs. Kies voor goedkope materialen als je een beperkt budget hebt.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten: de meeste bedrijven brengen voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een renovatiebedrijf bij jou in de buurt houd je deze zo laag mogelijk. Moet je betalen om puin te laten afvoeren? Kijk dan eens of het mogelijk is om dit zelf af te voeren. In veel gemeenten kan dit gratis, waardoor je alleen een aanhangwagen hoeft te huren of lenen.

Wil je een specialist inhuren voor specifieke verbouwingswerken? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven van specialisten zoals glaszetters, dakdekkers en schilders.

Tarieven specialisten

Specialist Prijs per m²* Uurtarief*
Stukadoor €25,- tot €55,- €10,- tot €25,-
Timmerman €30,- tot €65,- n.v.t.
Tegelzetter €35,- tot €45,- €30,- tot €40,-
Schilder €35,- tot €45,- €40,- tot €45,-
Dakdekker €35,- tot €55,- n.v.t.
Glaszetter €40,- tot €50,- €45,- tot €75,-
Elektricien €40,- tot €75,- n.v.t.

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven.

Je kunt ook een premie voor je renovatiewerken aanvragen. Hiermee krijg je een deel van de investering weer terug, waardoor je de kosten laag houdt. Met de overkoepelende renovatiepremie krijg je bijvoorbeeld 20% of 30% van het geïnvesteerde bedrag weer terug!

 
renovatiewerken factoren

Goedkope renovatie uitvoeren mét de hulp van een aannemersbedrijf?

Vergelijk offertes en kies de aannemer met het beste aanbod: je bespaart tot 40%!

Wat doet een renovatiebedrijf?

Renovatiebedrijven richten zich op heel veel verschillende werkzaamheden in en rond het huis.
Van het renoveren van badkamers en keukens tot ramen en trappen: er zijn maar weinig onderdelen die je niet kunt laten renoveren door een vakman. Je kunt er ook voor kiezen om een totaalrenovatie van je woning uit te voeren, en alle onderdelen van je huis in één keer te verbeteren.

Een aantal veelvoorkomende verbouwingswerken zijn:

 • Totaalrenovaties
 • Algemene renovatiewerken
 • Kleine renovatiewerken

Hieronder lees je meer over de verschillende verbouwingswerken en wat ze inhouden. Ben jij op zoek naar een aannemer voor jouw renovatie? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

totaalrenovatie

Totaalrenovatie Sint-Katelijne-Waver

Een totaalrenovatie komt in Sint-Katelijne-Waver steeds vaker voor. Dit houdt in dat zij veel grote en kleine renovatiewerken in één keer laten uitvoeren, om hun huis zo flink op te knappen. Dit wordt veel gedaan bij oude huizen, waarbij de indeling van het huis niet praktisch meer is, de elektra niet voldoet aan de huidige standaard en waarbij de isolatie heel slecht is. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je gevel te isoleren, vloerverwarming te plaatsen en tegelijkertijd ook de keuken en badkamer te verbouwen, zodat deze aan alle moderne gemakken voldoen.

Wat is het voordeel van een totaalrenovatie?

Het grootste voordeel is het vergroten van je wooncomfort én woongenot. Daar komt nog bij dat de renovatiewerken de kwaliteit, de uitstraling én de waarde van je huis enorm verhogen. En doordat je alle werken in één keer laat uitvoeren, ben je ook met één verbouwing klaar. Je zit dus niet keer op keer midden in een hectische verbouwing.

Wat kost een totaalrenovatie

De prijs van je totaalrenovatie is helemaal afhankelijk van de specifieke werken die je laat uitvoeren. De kosten liggen gemiddeld tussen de €750,- tot €1.500,- per m².

We raden je aan een aannemer in te schakelen voor je totaalrenovatie. Deze houdt het overzicht van de verbouwing en stuurt onderaannemers, zoals schilders en een badkamerspecialist, aan. Bijkomend voordeel is ook dat je zelf niet op zoek hoeft naar verschillende specialisten. Vaak is het inschakelen van een aannemer wel iets duurder, maar het neemt heel veel onrust en stress bij je weg. Aannemer inschakelen voor totaalrenovatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Algemene renovatiewerken Sint-Katelijne-Waver

Dit zijn de meest voorkomende algemene renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver:

 • Keukenrenovatie: kies hiervoor als je keukenapparatuur verouderd is, je de stijl van de keukenfrontjes niet mooi vindt of als je de indeling wilt veranderen. De keuze voor het materiaal en de apparatuur hebben een grote invloed op de prijs van een keukenrenovatie. Een keukenrenovatie kost ongeveer €900,- tot €2.000,-.
 • Badkamerrenovatie: dit bestaat meestal uit het vernieuwen van het sanitair of het vervangen van de badkamertegels. Je kunt er ook voor kiezen om je kleine douchecabine te vervangen met een luxe inloopdouche of om eindelijk dat gewenste ligbad te plaatsen. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €3.500,- tot €10.000,-, afhankelijk van de werkzaamheden en het sanitair.
 • Dakrenovatie: bij een dakrenovatie gaat het vaak om verschillende werkzaamheden. Dakbedekking vervangen, reinigen of het plaatsen van een dakkapel, dakraam of dakisolatie. Een complete dakrenovatie kost gemiddeld €16.000,-.
 • Gevelrenovatie: dit zorgt ervoor dat de buitenkant van je woning er weer netjes en verzorgd uitziet én beschermd is tegen kou en neerslag. Je kunt kapot metselwerk vervangen, voegwerken vernieuwen en eventueel gevelisolatie en gevelbekleding plaatsen. Hiervoor liggen de kosten rond de €42,- per m². Op een gevel van 60 m² ligt de totaalprijs dan rond de €2.520,-.
 • Zolderrenovatie: het aftimmeren van de zolder, zoals het plaatsen van tussenwandjes of de bouw van een nieuwe dakkapel. Specialisten kunnen verlichting en elektriciteit aanleggen zodat je de zolderruimte ook kunt gebruiken als slaap- of werkkamer. Laat je de zolder helemaal renoveren, dan ligt de totaalprijs rond de €11.000,-.

Benieuwd naar de exacte prijs voor algemene renovatiewerken? Vergelijk gratis offertes!

algemene renovatiewerken

Kleine renovatiewerken Sint-Katelijne-Waver

Natuurlijk kun je ook kleine renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver uitvoeren. Ook deze relatief kleine klussen hebben een grote invloed op je woongenot.

Dit zijn de meest voorkomende verbouwingswerken:

 • Elektriciteitswerken: het vernieuwen of renoveren van de elektra in huis. Je kunt er ook voor kiezen om je zekeringkast uit te breiden of om de meterkast te verplaatsen. Het vernieuwen van de elektra in huis kost gemiddeld €8.500,-.
 • Metselwerken: het herstellen of plaatsen van metselwerken. Dit hoeft niet alleen je gevel te zijn, je kan ook een brievenbus, tuinomheining of schuur laten metselen. Voor het metselwerk betaal je ongeveer €100,- per m².
 • Voegwerken: laat beschadigde voegen vervangen om de muur te beschermen tegen neerslag. Je hebt hierbij de keuze uit veel verschillende voegsoorten, zoals de knip- en de snijvoeg. Houd rekening met prijzen tussen de €8,- tot €100,- per m², afhankelijk van het soort voeg die je kiest.
 • Isolatiewerken: het plaatsen van isolatie tegen je gevel, onder de vloer of op je dak zorgt voor minder warmteverlies en een lagere energierekening. Voor het isoleren van je huis betaal je ongeveer €13,- tot €140,- per m².
 • Afbraakwerken: hierbij kun je denken aan het slopen van een bestaande badkamer of keuken, maar ook aan het verwijderen van oude tuinhuisjes, schuttingen of garages. De kostprijs ligt rond de €7,- tot €55,- per m².
 • Bezettingswerken: als afwerking van de wanden, plafonds of gevel. Dit zorgt voor een egaal effect.
 • Gyprocwerken: dit wordt veel ingezet om plafonds te verlagen of tussenwanden op te trekken. Je kunt gyproc ook gebruiken om een voorzetwand te plaatsen. Voor een tussen- of voorzetwand betaal je ongeveer €25,- tot €35,- per m² en voor plafonds liggen de kosten rond de €50,- tot €75,- per m².
 • Schilderwerken: de meest goedkope manier om je wanden en plafonds af te werken is door ze te schilderen. Schilderwerk kost gemiddeld €15,- tot €20,- per m².

Gratis - Vrijblijvend

Renovatiebedrijf Sint-Katelijne-Waver inschakelen: waarop letten?

Op zoek naar aannemers voor jouw renovatiewerken? Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbaar én kwalitatief renovatiebedrijf Sint-Katelijne-Waver zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Maar we begrijpen ook dat je het liefst niet te veel betaalt voor het renoveren van je huis.

Hieronder geven we je een aantal tips voor als je op zoek bent naar een aannemer voor je renovatie. Wil je besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

1. Algemeen of gespecialiseerd renovatiebedrijf?

Vraag jezelf eens af of je liever een algemeen of een gespecialiseerd renovatiebedrijf inhuurt. Een algemeen bedrijf is ervaren op veel verschillende vlakken, en komt van pas als je meerdere verbouwingswerken uit wilt voeren. Een gespecialiseerd bedrijf is ervaren in een specifieke klus, wat vaak betekent dat ze iets betere kwaliteit afleveren. Dit is een goede keuze als je maar één specifiek onderdeel van je huis wilt renoveren.

2. Controleer de totaalprijs

Bij het vergelijken van de offertes raden we je aan de totaalprijs te controleren. Staan er stelposten op de offerte of is de genoemde prijs een definitieve totaalprijs? Stelposten zijn geschatte kosten, die pas na de uitvoering definitief worden gemaakt. Hierdoor kan de uiteindelijke prijs ook hoger uitvallen dan je in eerste instantie verwacht had. We raden je aan om deze stelposten zoveel mogelijk te vermijden.

Kijk ook naar eventueel bijkomende kosten, zoals voorrij- of afvoerkosten en controleer welke materialen gebruikt worden voor welke prijs.

renovatiewerken aandachtspunten renovatiebedrijf

3. Lees de garantievoorwaarden

Een goede garantie is heel belangrijk. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als jouw nieuwe dakkapel al na de eerste storm begint te lekken? Of als er in je pas gezette ruiten een barst ontstaat? Ben je dan zelf verantwoordelijk voor de herstelkosten of komt de vakman deze kosteloos herstellen?

We raden je altijd aan om de garantievoorwaarden goed door te nemen. Vraag jezelf hierbij af wat jij belangrijk vindt: wil jij liever iets meer betalen voor een goede garantie of neem je liever het risico voor een lagere prijs?

4. Kies een renovatiebedrijf uit de regio

Tot slot is het altijd slim om te kiezen voor een renovatiebedrijf in je eigen regio. Dit heeft een paar belangrijke voordelen. Als eerste hebben vakmannen in hun eigen regio een bepaalde reputatie hoog te houden, omdat ze hier vaak de meeste klussen uitvoeren. Een bijkomend voordeel is dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn. Sterker nog: veel renovatiebedrijven brengen geen voorrijkosten in rekening tot een bepaald aantal kilometers.

Besparen op de renovatiekosten?

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met het beste aanbod!

Besparen op renovatiewerken? Handige tips!

Zo bespaar jij op de kosten van je renovatie:

 • Kies altijd voor voordelige materialen, zoals kunststof. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk.
 • Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Door alle renovatiewerken in één keer uit te voeren bespaar je dus.
 • Je kunt ook je buren vragen of zij ook hun huis willen renoveren, schakel dan samen één bedrijf in om een kwantumkorting te regelen.
 • Vraag een premie aan voor je renovatiewerken zodat je een deel van je investering weer terugkrijgt.
 • Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en kies de vakman met het beste aanbod!

Renovatiepremie 2024: mogelijkheden

Wij zijn of haar woning gaat renoveren heeft verschillende mogelijkheden om een premie aan te vragen. Eén van de meest bekende premies is de overkoepelende renovatiepremie waarbij je 20% tot 30% van het totaalbedrag terugkrijgt. Daarnaast is er de aanpassingspremie, waarmee 65-plussers tot 50% van de facturen terug kunnen krijgen. Meer weten? Op vlaanderen.be lees je welke premie jij voor je renovatiewerken kunt aanvragen.

Maar er is nog meer!

Er zijn namelijk ook gemeentes of provincies die een plaatselijke premie aanbieden. Via premiezoeker.be vind je gemakkelijk premies in jouw omgeving.

Btw op renovatiewerken: 6%, 9% of 21%?

Als je huis ouder is dan 10 jaar en je deze gaat renoveren, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%! Dat betekent dat je slechts 6% btw betaalt over materiaal- en arbeidskosten. Een voorwaarde hiervoor is wel dat je een vakman inhuurt en niet zomaar zelf aan de slag gaat.

Daarnaast moet het gaan om een privéwoning. Voor de renovaties van bedrijfspanden en winkels geldt wel het btw-tarief van 21%. Als je vanuit huis je beroep uitoefent, dan geldt over het algemeen dat je maximaal 30% van je woning mag gebruiken voor je werkzaamheden. Dan profiteer je nog steeds van het verlaagde btw-tarief. Op belgium.be lees je alle voorwaarden voor dit btw-tarief.

renovatiewerken renovatiespecialist

Aannemer renovatie Sint-Katelijne-Waver gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij een aannemer inhuren voor je renovatiewerken in Sint-Katelijne-Waver? Alleen dan ben je verzekerd van een snelle renovatie en de hoogste kwaliteit. Vind snel een aannemer of renovatiebedrijf bij jou in de buurt met het vergelijken van offertes. Je kiest daarna zelf voor de vakman met het beste aanbod en bespaart tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

Start nu je gratis offerteaanvraag: deze is gratis én vrijblijvend dus je zit ook nog eens helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijken!